Läs senare

3 frågor

… till John Erik ”John-John” Johansson, 73 år, som pensionerades från rektorsjobbet på Broskolan i Upplands-Bro vid 66 år men var tillbaka redan terminen därpå som biträdande.

av Per Hagström
23 Maj 2017
23 Maj 2017

Har du svårt att slita dig?
– Ja, egentligen skulle jag bara gå in och hjälpa till lite när den nuvarande rektorn var ny men i samma veva blev tjänsten som biträdande rektor ledig. Jag fick hoppa in som en tillfällig lösning men det har dragit ut på tiden.

Hur är det att vara biträdande efter så många år som rektor?
– Roligt. Jag har inte samma ansvar och får vara mycket på plats nära eleverna. Nackdelen för min rektor är väl att barnen tror att det är jag som bestämmer.

Hur länge ska du hålla på?
– Tanken var att jag skulle försvinna till sommaren men nu lutar det åt att jag blir kvar året ut. Sedan får jag nog sätta ner foten och dra mig tillbaka. Jag har ju mitt gamla perspektiv på saker och ting och är ingen nydanare precis. Och så har jag ett sommarställe på Öland som behöver min uppmärksamhet.

ur Lärarförbundets Magasin